Kungsportsav 30 411 36, Göteborg

mail@janw187.sg-host.com

Changing Lives One Smile At A Time!

ring oss

+46 31 451 517

Öppet tider

Lördagar: 9:00 – 17:00

Olika Behandlingar för Käkledsproblem

Käkledsproblem

Käkleden fungerar som ett glidande gångjärn som förbinder ditt käftben till din skalle. Du har en led på vardera sidan av käken.
Käkledsbesvär- en typ av temporomandibulär sjukdom eller TMD – kan orsaka smärta i käkleden och i musklerna som styr käken.

Den exakta orsaken till en persons TMJ-störning är ofta svår att fastställa. Din smärta kan bero på en kombination av faktorer, såsom genetik, artrit eller käkledsskada. Vissa människor som har käkledssmärta tenderar också att knäppa eller gnissla tänderna (bruxism), även om många vanligtvis pressar eller gnisslar tänderna och aldrig utvecklar TMJ-störningar.

I de flesta fall är smärtan och obehaget i samband med TMJ-störningar tillfälliga och kan lindras med egenvård eller icke-kirurgisk behandling. Kirurgi är vanligtvis en sista utväg efter att konservativa åtgärder har misslyckats, men vissa personer med TMJ-störningar kan dra nytta av kirurgiska behandlingar, och sista åtgärd är att byta ut skadade käkleden med en protes.

PRP Behandling

IMG_5116_566x711
IMG_7539_kopia_566x711
IMG_7542_566x711

Behandling med käkledsprotes

Här ser vi en patient som har planerats för att ersätta en skadade käkled med en käkledprotes. Röntgen bilden tagen efter operationen, käkledprotesen är i funktion.